flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо строків розгляду справ.

05 грудня 2017, 16:36

На адресу Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області з боку учасників процесу інколи лунають нарікання щодо строків розгляду справ.

Тривалий розгляд справ є наслідком об’єктивних обставин, які склались внаслідок критичного співвідношення працюючих суддів та кількості справ.

З 22 суддів згідно зі штатним розписом в Павлоградському міськрайонному суді фактично відправляють правосуддя 8 суддів. Тривалий час є вакантними 3 посади судді.

У 9-ти суддів закінчились повноваження, деякі судді не мають повноважень уже понад два роки. Одна суддя перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною.

Таким чином, справи кримінальної юрисдикції розглядають 3-є суддів, справи цивільної та адміністративної юрисдикції – 5-ро суддів.

Усі судді Павлоградського міськрайонного суду мають навантаження понад норму. Найбільш складна ситуація щодо розгляду справ склалася у суддів кримінальної спеціалізації, де відхилення від середнього коефіцієнту навантаження на одного суддю перевищує майже у три рази. У цивільній юрисдикції цей показник перевищує у два рази.

У суді перебуває велика кількість кримінальних проваджень, що розглядаються колегією суддів, а це також суттєво впливає на робочий час судді. Крім того, за Павлоградським міськрайонним судом визначено підсудність трьох районів м. Донецька. Вкрай негативно на строки розгляду справ впливає обмежена кількість днів доставки до суду осіб, які перебувають під вартою (два рази на тиждень).

Колективом та керівництвом Павлоградського міськрайонного суду робиться усе можливе, аби забезпечити громадянам доступ до правосуддя у найбільш короткі строки.