flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Ліквідовано" зміни до КПК України!

11 квітня 2018, 15:13

Опубліковано ЗАКОН УКРАЇНИ «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення окремих положень».

Законодавець нарешті «ліквідував» необдумані зміни до КПК України щодо підсудності клопотань про застосування заходів забезпечення кримінального провадження. Правда, на це знадобилось більше трьох місяців та кілька спроб Верховної Ради України.

З 12 квітня 2018 РОКУ!!!

Клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді ( привід, накладення грошового стягнення, тимчасове обмеження в користуванні спеціальним правом, відсторонення від посади, тимчасовий доступ до речей та документів, арешт майна, запобіжні заходи) подаються і розглядаються до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Також дозвіл на обшук розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Таким чином, визначальним знову є фактичне місцезнаходження органу досудового розслідування, а не місце реєстрації цього органу як юридичної особи.

Ці зміни стосуються клопотань, які будуть подані з 12 квітня 2018 року.