flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області взято під варту 18-річного хлопця, підозрюваного в умисному вбивстві двох людей.

14 березня 2018, 14:45

13 березня 2018 року слідчим суддею Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області вирішувалось питання про обрання громадянину З. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб.

Нагадуємо, що громадянин З. підозрюється в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п. 1 п.2 ч. 2 ст. 115 КК України, умисне вбивство двох або більше осіб.

Тому, задовольняючи клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, слідчим суддею, відповідно до ч. 3 ст. 183 КПК України, не визначено можливість внесення застави, як альтернативи тримання під вартою.

Крім того, звертаємо увагу, що суд розглядав питання запобіжного заходу на час досудового розслідування, а не вирішував питання винуватості і міри покарання.

Згідно з ч. 1 ст. 197 КПК України строк дії ухвали слідчого судді про тримання під вартою не може перевищувати шістдесяти днів, за наявності необхідності строк тримання під вартою може бути продовжено.

Строк дії ухвали визначено до 09 травня 2018 року до 02 год. 00 хв.

Прес-служба суду