flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні 9-х класів гімназії №4 м.Павлограда завітали до суду

31 травня 2023, 11:41

Сьогодні Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області відвідали учні 9-х класів гімназії №4 Павлоградської міської ради під керівництвом викладача права Оксани Сікарьової та соціального педагога Наталі Вакульчик. Іх зустріли в холі суду працівники Служби судової охорони, які нагадали про правила поведінки в суді.
Голова суду Мар’ян Мицак розповів дітям, які документи потрібно мати при собі при відвідуванні суду, а також які заборонені предмети не можна приносити до суду. Було проведено оглядову екскурсію приміщенням суду, робочих кабінетів працівників суду, конвойного приміщення та залів судових засідань.
Учні також дізналисьпро інноваційні технології, що використовуються в суді: можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку та підсистему «Електронний суд».
Суддя-спікер Ірина Шаповалова розповіла дітям про справи, які розглядаються судами і є актуальними в умовах воєнного стану, особливості організації роботи суду та відповіла на питання, які цікавили учнів.
Приємно вражені ліцеїсти мали можливість зробити фото в залі судового засідання.
Мета проведення екскурсії – це ознайомлення з юридичними професіями, виховання у підростаючого покоління довіри до судової влади, підвищення рівня знань у сфері права та ознайомлення з принципами судочинства.
Щиро вдячні керівництву гімназії №4 Павлоградської міської ради Дніпропетровської області за виявлену зацікавленість та організованість учнів!