flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визнано винною 50-річну мешканку с. Стельмахівка Луганської області за добровільну співпрацю з окупаційною адміністрацією

10 лютого 2023, 13:13
Вироком Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 09 лютого 2023 року визнано винною 50-річну мешканку с. Стельмахівка Сватівського району Луганської області за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України за попередньою змовою групою осіб, а також за участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території.
За обставинами справи, у вересні 2022 року обвинувачена О. погодилась на пропозицію окупаційної адміністрації взяти участь в організації та проведенні так званого «референдуму» з метою зміни меж території та державного кордону України серед мешканців села Стельмахівка, окупованого з березня 2022 року. До кола обов’язків останньої входило прибуття до місця проживання виборця, перевірка анкетних даних осіб, заповнення списків осіб, які прийняли участь у голосуванні або відмовились від участі, видача бюлетенів, в яких було запитання російською мовою: «Вы за вхождение Луганской Народной Республики в состав Российской Федерации?», отримання бюлетенів з результатом голосування та поміщення його до відповідної скриньки.
Під час розгляду справи обвинувачена визнала вину повністю, сторонами кримінального провадження затверджено угоду про визнання винуватості.
Жінці призначено остаточне покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з процесом виборів та референдумом строком 10 років.
Запобіжний захід до набрання вироком законної сили обвинуваченій залишено у вигляді тримання під вартою.