flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визнано винним 23-річного корінного мешканця Луганщіни за участь у діяльності збройних формувань окупаційної адміністрації рф

11 серпня 2023, 12:36
Вироком Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області визнано винним 23-річного корінного мешканця Луганщіни у вчиненні умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України та участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування.
За обставинами справи, обвинувачений з листопада 2019 року до 24 лютого 2022 року, перебуваючи у м. Луганську та ін. населених пунктах на території проведення АТО/ООС, за попередньої змови з іншими особами, брав участь у діяльності збройних формувань окупаційної адміністрації рф на посадах «зв'язківець», «сапер» задля досягнення кінцевої цілі - зміни меж території, державного кордону України. З метою вчинення збройного опору ЗСУ отримував від незаконного збройного формування т.зв. «ЛНР» стрілецьку вогнепальну зброю - автомат системи Калашникова АК-74, боєприпаси до нього та форму військового зразка зі знаками розрізнення.
Обвинувачений визнав вину повністю, сторонами кримінального провадження затверджено угоду про визнання винуватості та призначено остаточне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років без конфіскації майна.
 
 
 

Пресслужба суду