flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок відносно 31-річного уродженця м.Донецька, учасника одного з незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР»

10 жовтня 2023, 13:41
02 жовтня 2023 року ухвалено вирок Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області за ч.1 ст.258-3 КК України відносно 31-річного уродженця м.Донецька, учасника одного з незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР».
За обставинами справи, обвинувачений у травні 2021 року добровільно вступив до складу терористичної організації «ДНР» на посаду стрілка мотострілецького батальйону. Заступав у добові наряди, ніс караульну службу, був забезпечений камуфльованою формою одягу з розпізнавальними знаками «ДНР», вогнепальною зброєю та систематично отримував грошові кошти за здійснення протиправної діяльності від представників «ДНР». Дізнавшись, що його разом з іншими учасниками збройного формування планують залучити в заходах на лінії бойового зіткнення, втік до міста Донецьк, де деякий час переховувався.
Обвинувачений вину визнав повністю, сторонами кримінального провадження затверджено угоду про визнання винуватості та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років без конфіскації майна.
 
 
 
 

Пресслужба суду