flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вивчати досвід західних колег у справах про воєнні злочини - суддю Ірину Шаповалову запрошено до міжнародної конференції

26 жовтня 2023, 16:26
Проаналізувати труднощі, які виникають при розгляді справ про воєнні злочини, визначити конкретні кроки на забезпечення справедливого та ефективного розгляду судами України таких справ – найважливіша мета міжнародної конференції, яка відбулася 20-22 жовтня у Львові. На запрошення організаторів заходу до конференції долучилася суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірина Шаповалова.
Учасники конференції мали можливість вивчити досвід західних колег: голови міжнародних трибуналів, іноземних експертів США, Боснії і Герцеговини, Нідерландів, Швеції, Німеччини, Великої Британії, які мають практику розгляду справ про воєнні злочини в міжнародних судах і трибуналах, а також суддів, адвокатів, прокурорів, які розглядають цю категорію справ в українських судах.
В результаті експертного обговорення правники напрацювали рекомендації та визначили конкретні кроки удосконалення національної правової бази для забезпечення відповідальності за вчинення міжнародних злочинів.
Дякуємо Програма USAID «Справедливість для всіх» - USAID Justice for All Activity, Консультативній місії Європейського Союзу в Україні (EUAM Ukraine), EU Project Pravo-Justice,
T.M.C. Asser Instituut, Global Rights Compliance, Вищій раді правосуддя, Раді суддів України (Прес-служба Ради суддів України), Державній судовій адміністрації України, Національній школі суддів України і Безоплатній правничій допомозі за організацію та проведення міжнародної конференції.
 
 
 

Пресслужба суду