flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ЩОДО СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ СПРАВ ПРО ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

15 листопада 2023, 10:56
Дуже доречним та своєчасним є спільне обговорення проблем, з якими стикається судова система України під час розгляду справ, пов’язаних з війною!
Судді Павлоградського міськрайонного суду Наталія Самоткан, Ірина Шаповалова та Мар’ян Мицак взяли участь у робочій зустрічі з представниками Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України та Дорадчої групи з питань жорстоких злочинів (АСА) щодо питань судового розгляду воєнних злочинів в Україні, яка відбулась в м. Дніпро.
Під час зустрічі були обговорені питання покращення якості складання обвинувальних актів, матеріалів кримінальних проваджень у справах про воєнні злочини. Ще одне вкрай важливе питання - це законодавча недосконалість спецпроцедури розгляду кримінальних проваджень "in absentia", тобто за відсутності підозрюваного (обвинуваченого). Під час робочої зустрічі, учасниками окреслено інші практичні напрями для подальших обговорень.
Висловлюємо вдячність міжнародним експертам за увагу, приділену проблемам здійснення судочинства в умовах воєнного стану в Україні та активну підтримку судової влади України 🇺🇦!
 
 
 

Прес-служба суду