flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ювілей - 80-річчя Павлоградського міськрайонного суду

14 червня 2024, 09:35

В 2024 році ми відзначаємо одразу дві знаменні дати, які повʼязані з діяльністю Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.
В архіві суду збереглися матеріали діяльності Павлоградського народного суду починаючи з 1944 року та згідно найбільшої кількості архівних рішень, які збереглися на сьогоднішній день, датою початку діяльності суду вважається 15 червня 1944 року.
Тож цього року Павлоградський суд відзначає ювілей-80 років!
В ті далекі часи Павлоградський народний суд, як суд першої інстанції, розглядав майже всі кримінальні і цивільні справи, підвідомчі судовим органам, справи про адміністративні правопорушення, що було особливо важливим в часи відновлення суспільства після звільнення міста Павлограда від фашистів.
20 років тому, Указом Президента України № 328 від 15 березня 2004 року утворено Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області, який наразі є одним з найчисельніших судів України. Кількість штатних посад складає 95,5 одиниць, з них – 22 посади суддів та 73,5 одиниць працівників апарату суду. А з часу повномасштабного вторгнення- Павлоградському міськрайонному суду визначена чи не найбільша територіальна підсудність справ з окупованих районів та районів активних бойових дій.
Велика повага та вдячність суддям у відставці, які протягом усього життя були відданими праву та Закону, були відповідальними за долі людей, з честю і гідністю виконували свою роботу!
Ми дякуємо всім суддям та працівникам апарату, які сьогодні, в нелегкі та буремні часи війни виконують свої посадові обовʼязки зі здійснення правосуддя!
Добра вам, шановні колеги, здоров'я, життєвої наснаги та здобутків у професійній діяльності в ім’я процвітання України!
Зі святом!