flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УКРАЇНСЬКІ ПРАВНИКИ ВІДВІДАЛИ ГААГУ!

19 червня 2024, 16:13
⚖️З 11 по 14 червня 2024 року українська делегація, що складалася з суддів, прокурорів та адвокатів з навчальним візитом 🎓 відвідала м. Гаага (Нідерланди). Участь у навчанні, в межах проєкту «Моніторинг судових проваджень у справах про воєнні злочини», прийняла суддя 👩‍⚖️ колегії з розгляду кримінальних проваджень Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Наталія Самоткан. Цей візит відбувався в рамках грантової угоди з Програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською спілкою з прав людини (УГСПЛ).
Українські правники відвідали Міжнародний кримінальний суд, де мали унікальну можливість спостерігати за перебігом судових засідань.
☝️ Особливий інтерес викликали зустрічі у Спеціалізованій палаті, спеціалізованій прокуратурі Косова та Євроюсті, де представники цих інституцій розповідали про міжнародний досвід притягнення до відповідальності за воєнні злочини.
Окрім цього, учасники поспілкувалися з командою Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України.
🤝Дякуємо Міжнародній асоціації юристів (IBA), Інституту прав людини Міжнародної асоціації юристів (IBAHRI) у співпраці з Інститутом Ассера та Асоціація правників України / Ukrainian Bar Association 🇺🇦 за унікальну можливість перейняти кращі практики закордонних колег у здійсненні правосуддя.
 

 

Пресслужба суду