flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено ватажка терористичного угруповання ЛНР

16 жовтня 2024, 14:20
Набрав чинності вирок Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, яким засуджено ватажка терористичного угруповання ЛНР - Леоніда Пасічника за вчинення особливо тяжких злочинів, передбачених ч.2 ст.110, ч.5 ст.111-1 КК України.
Його засуджено до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 13 років та з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.
Вироком встановлено, що будучи громадянином України, Леонід Пасічник, після переходу на сторону проросійських сил, діючи умисно, був обраний на посаду «голови ЛНР». У 2022 році, під час перебування на т.з. посаді «голови ЛНР», підписав т.з. закон про проведення на тимчасово окупованій території Луганської області референдуму з питання приєднання зазначених територій до р.ф. на правах адміністративно-територіальної одиниці, публічно закликав в засобах масової інформації, мережі Інтернет, мессенджері «Telegram» про необхідність приєднання т.з. «ЛНР» до рф, безпосередньо брав участь в організації та проведенні незаконних виборів, які було проведено на тимчасово окупованій території Луганської області у вересні 2023 року.
Судовий розгляд у кримінальному провадженні відбувався за відсутності обвинуваченого (in absentia) в порядку ч. 3 ст. 323 КПК України, оскільки засуджений перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області.
 
 
 

Пресслужба суду