flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення Вищої ради правосуддя

01 серпня 2017, 08:45

     На засіданні 27 липня 2017 року Вищою радою правосуддя прийнято рішення про погодження визначення кількості суддів в місцевих та апеляційних судах України.
Зауважимо, що кількість суддів у суді визначає Державна судова адміністрація України за погодженням із Вищою радою правосуддя з урахуванням судового навантаження.
Відповідно до вказаного рішення оптимальна кількість суддів у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області становить 22 штатні одиниці.
На даний час у Павлоградському міськрайонному суді працює 19 суддів.
Фактично відправляють правосуддя 10 суддів. Інші 9 не здійснюють правосуддя, бо не мають повноважень з підстав, передбачених законодавством України, зокрема, через перебування у відпустці по догляду за дитиною, закінчення строку повноважень, тощо.
Таким чином, реальне робоче навантаження на кожного суддю, з розрахунку фактичної чисельності суддів, є значно більшим у рази. Проте, незважаючи на зазначені труднощі, Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області виконує свою головну конституційну функцію з належним рівнем ефективності.