flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Рафаеля Маркуса Лусваргхі за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260.

05 травня 2018, 11:20

У провадженні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням Рафаеля Маркуса Лусваргхі, громадянина Бразилії, який обвинувачується в участі у незаконних збройних формуваннях та терористичній організації.

Обвинувачений ухиляється від правосуддя та не з’являвся в судове засідання, про причини неявки нічого не повідомляв. Раніше Печерський районний суд м. Києва за клопотанням прокурора змінив обвинуваченому арешт на особисте зобов’язання, термін якого закінчив свою дію до надходження справи в Павлоградський міськрайонний суд.

Слід зазначити, що відповідно до законодавства України та практики Європейського суду з прав людини, розглянути питання арешту, затримання або іншого запобіжного заходу щодо Рафаеля М.С. суд має право тільки за наявності клопотання прокурора.

На сьогоднішній день клопотання від прокурора про арешт або інший запобіжний захід відносно Рафаеля М.Л. не надходило, також у справі відсутні дані про місце перебування обвинуваченого, а його виклик здійснювався через захисника.

Неявка в суд не завадила обвинуваченому прохати посольство Бразилії видати йому паспорт для подорожей закордон. Посол Бразилії звернувся до суду з листом про можливість видати Рафаелю М.Л. документ, але у відповідь суд застережив, що в такому випадку обвинувачений покине Україну та уникне правосуддя.