flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних! Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області інформує про необхідність подачі до 1 квітня 2019 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

15 березня 2019, 15:26

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) від 14.10.2014 року №1700-VІІ особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

В зв’язку з вищевикладеним присяжні зобов’язані подати електронну декларацію до 1 квітня 2019 року.

Для цього необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис для заповнення в подальшому Е-декларації.

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

✔️Заповнити Е-декларацію Ви можете за посиланням: https://portal.nazk.gov.ua/login

За повідомленням прес-служби суду.