flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судових процесів! Щодо експлуатації підсистеми «Електронний суд» в тестовому режимі.

20 березня 2019, 10:33

✔️❗️До уваги учасників судових процесів!

Відповідно до наказу ДСА України від 22.12.2018 №628 «Про проведення тестування підсистеми «Електронний суд» у місцевих та апеляційних судах розпочалась експлуатація підсистеми «Електронний суд» в тестовому режимі.

Згідно вимог розділу ХІ Положення про автоматизовану систему документообігу суду, приймання та реєстрація надісланих учасниками судового процесу, процесуальних документів повинна здійснюватись з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які мають бути створені в Електронному суді, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua.

Для можливості користування сервісом Електронного суду спочатку необхідно пройти передбачений підсистемою порядок реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) з обов’язковим використанням власного електронного підпису.

❗️В якості допомоги під час реєстрації офіційної електронної адреси рекомендуємо використовувати відеоінструкцію ("Відеодопомога") яка, розміщена за посиланням: https://id.court.gov.ua

Нагадаємо, що основна мета проекту «Електронний суд» полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами.

✔️За допомогою сервісу Електронного суду учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи (позовні заяви, клопотання тощо) в електронному форматі. Інформація про доставку документа, його реєстрацію, розгляд та інші відомості надсилаються до Електронного кабінету автора в автоматичному режимі.

Також учасник судового процесу за допомогою сервісу Електронного суду може сплатити судовий збір та інші платежі у режимі онлайн, сформувати та надати електронне доручення іншій особі, та додатково отримувати:
✔️веб-посилання на тексти всіх сформованих судом процесуальних документів по справі, в якій учасник процесу приймає участь: судові рішення, судові повістки, виклики тощо;
✔️інформацію про отримані та зареєстровані вхідні документи по справі разом з документами в електронному форматі;
✔️інформацію про отримані документи по справі від інших учасників разом з документами в електронному форматі;
✔️електронні документи, що спричинили зміну стану розгляду справи, протоколи автоматизованого розподілу, тощо.

В Електронному кабінеті учасника судового процесу відображається також календар подій по судовій справі.

❗️Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області звертає Вашу увагу, що приймання та реєстрація процесуальних документів, надісланих учасниками судового процесу з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших доменних імен на офіційну електронну адресу суду незабаром здійснюватись НЕ БУДЕ.❗️

Просимо з розумінням віднестись до нововведення та з метою повноцінного запровадження Електронного суду у найближчий час, зареєструвати електронний кабінет для обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу.

Живіть у ногу з часом, розвивайтеся та реалізовуйтеся разом із Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області! 😊

Прес-служба суду.